Måndagslistan



Idag är jag glad för:

- Det är mildare väder i antågande.
- Mars är en vårmånad, så det så!
- Det är sista fulla arbetsveckan, sen blir det 80% tills jag går på den evighetslånga ledigheten (känns det som).
- Jag ser fram emot helgen med Stockholmsresa och shopping med Mi på lördagen, besök och övernattning hos moster S med man och tre småkusiner, och sen Mia Skäringers show på söndagen med K och K's syster. Woho!

Saker jag inte visste del 1

Det händer en massa konstiga saker i kroppen när man är gravid. Min barnmorska säger hela tiden att alla organ i hela kroppen påverkas av det som pågår just nu. Så ja, det är väl inte underligt att saker och ting inte är som de var innan.

Jag visste tillexempel inte om det här med svettningar. Från och till - mest till - har jag ända sedan jag blev gravid haft svettningar deluxe under nätterna. Jag vaknar helt sjöblöt en eller ett par gånger varje natt - inte alls trevligt. I början sov jag ibland på en handduk, men det var ju inte speciellt skönt det heller. Helst skulle jag ha fönstret i sovrummet på vid gavel, men med en normalfrusen person bredvid går det ju inte.


Dagens projekt



Äntligen! Färgburken inhandlades för ett halvår sedan. Nu tog vi äntligen tag i och målade avlastningsbordet som vi har micron och lite andra grejer på i köket. Tråkigt obehandlat trä blev lite trevligare med vitfärg. Men attans så svårt det var att få det jämnt och fint med bara pensel. Skulle ju ha haft en roller på ovansidan i alla fall. Jaja. Bättre än tidigare blev det hur som.

Dagens lunch



Snabbt ihopslängd pastasallad med pestodressing och flingsalt på.

Pasta, mixsallad på påse, groddar av något slag, champinjoner, gurka, körsbärstomat, ärtor.
Gött, men nu, två timmar senare, är jag hungrig igen och drömmer om choklad...


After work

Mötte upp F på stan efter jobbet och slank in lite spontant på East West Sushi. Min smak för sushi har verkligen förändrats senaste åren - från gilla massor till inte gilla alls - men nu gav jag det en chans igen i alla fall. Åt för första gången ickevegetariska varianter, dvs fisk och jätteräkor. Men det var sådär. Det är något med de typiska sushiattributen som inte alls är okej på mina smaklökar - salt, starkt och sött i ett. Nä, åt inte många bitar. Men snygg mat är det ju i alla fall.




Snyggt bordssällskap dessutom.


Happy harmony röd

Vagnen hade kommit och vi kunde såklart inte hålla oss från att hämta hem den från Babyproffsen. Så nu står den i vår hall och är röd och fin. :-)



Och där får den stå ca 10 veckor och vara tom och opromenerad...
Gå fort nu, tid.


Varning för ras

Idag är ingen bra dag.
Det knakar i fogarna och jag rinner över av hormoner.

Rund o go


Dagen

Idag har jag bland annat:

* Påbörjat en 90/80-talsnostalgi-playlist på Spotify. Med svenska namn. Strömstedt, Fredriksson, Dahlgren, Glenmark, Svenningsson osv.

* Gått en liten runda på bokrean. Gått ut från bokrean tomhänt. F köpte dock en stor bok om SKEPP.

* Haft sönder en kofta när jag fastnade i handtaget på väg ut för att slänga sopor.

* Känt räkan hicka för andra och tredje gången. Det var en såndär evighetshicka tredje gången kändes det som. Stackars plutt. Själv hatar jag att ha hicka.

Och så har jag såklart jobbat och sånt vanligt. Och fryst som en tok på väg till jobbet. Vik hädan nu vinter, snälla?


Comfort me

Risken är ganska stor att jag under eftermiddagen kommer äta en del smågodis.

Sen är risken ännu större att jag efter ett tag kommer bli lite äcklad av allt socker. 

Men ibland måste man bara.

Måndagslistan



Idag är jag glad för att:

- Jag fick en hel kasse med bebiskläder av snälla Sandra på jobbet. Hennes yngsta föddes i maj förra året och vissa av kläderna hade t.o.m. prislappen kvar. Hur snällt som helst ju!
- Imorgon går vi i in i vecka 30, en milstolpe på något vis.
- Kaffe finns. Hade inte tagit mig igenom den här dagen annars.
- Mitt jobb är varierande och jag får lära mig nya saker.
- Det var helt ljust när jag gick till jobbet halv åtta imorse.
- Det är lön på fredag.

Gränsland

På väg hem från vår lilla stadsvandring i sol och halka slank vi in en sväng på Örebro konsthall. Fick sån lust att måla när jag såg de här fotografiliknande själv(?)porträtten. Huvudsakligen bestod målningarna dock av landskap som inte var särskilt intressanta alls tycker jag. Men anatomi och människor är för det mesta kul ju.


Stefan Lindqvist hette konstnären. Utställningen Gränsland.

Ett öga rött

Vad har förresten hänt med mitt öga?
När jag kom ut från duschen imorse såg det ut såhär.



Läskigt.

Lördagen

Det var en intensiv men väldigt trevlig dag igår.

På förmiddagen åkte vi till Karlskoga. Först till Frodes mamma där vi hämtade spjälsäng och en hel säck med täcken, lakan, påslakan, örngott och filtar till sängen. Det ska tvättas och sen får vi gå igenom vad vi behöver och vill ha. Tur vi hade takbox för sängbotten gick inte in i bagageluckan. Hade ju varit typiskt om vi nu äntligen var där och så fick vi inte med sängen för att den inte gick in i bilen. Som jag har väntat på att hämta den där himla sängen!

Sen tog vi vägen förbi Frodes systers hus och kollade in bilbarnstol och bebisstol till köket. Bilbarnstolen behöver vi ju inte första tiden eftersom man ska ha ett sånt där babyskydd då, men bra att veta att det finns. Nästa tur gick till pappan där även systerbarnen på tre och fem år befann sig, söta Mie och Casper.


Fikade på semmeltårta som vi hade med.

Mie var väldigt fascinerad av min mage efter att vi sagt att det var en bebis där i. Hon klappade på magen och såg så fundersam ut. När den kommer ut vill hon klappa på den sa hon.

Sen byggde vi lite lego.



Och Casper tog en bild på mig.



Efter det besöket åkte vi vidare till kompisar till Frode. Först hem till A och R med småbarn, sen vidare till D och P också med små, men inte lika små, barn. De hade ställt fram en massa grejer de ville bli av med - spjälsäng, babyskydd, babysitter... - tyvärr hade vi ju redan fixat det mesta av de sakerna. Men deras vägghängda skötbord vill vi nog köpa. Verkar smidigt med ett sånt man kan fälla upp när man har brist på utrymme.

Ja. Och sen.
Hem fort och lasta ur bilen för att byta om och traska upp på Karishma där vi mötte upp tre andra stormagade par. Mycket trevligt att träffas med respektive också, tidigare har vi ju bara setts vi tjejer. Kul att få ansikten på namnen man hört och roligt för F att träffa några av de jag pratar om från fikaträffarna.
Jag springer tydligen på Karishma var och varannan dag nuförti'n. Skönt att ha så nära till min favoritrestaurang.

Härlig dag igår med alldeles blå himmel och kallt. Det ser ungefär likadant ut nu när man tittar ut så vi ska ta på oss varmskorna och gå ut lite.


Fredagsmys



Jag gillar Sia's påhittiga smaker. Citronlakrits är en annan favorit. Chilichoklad har jag inte provat. Någon som har? Vilken är din favvoglass?

Gymnastikmage

Full aktivitet idag i magen. Håller hen på att försöka ta sig ut eller? Det känns nästan så ibland när det boxas och bökas där inne.



Jag leker med pinglan (det runda smycket) och tycker ibland att jag får "svar" i form av rörelse. Pling - spark. Tystnad. Plingpling - spark.
Kanske inbillar jag mig, men jag gillar att tänka att vi kommunicerar, lillräkan och jag.

Solfönster

Mitt fönster här på kontoret vore perfekt att sitta och jobba i idag. Om det inte vore för att jag är beroende av den stationära jobbdatorn så skulle jag göra det. Har ett sittvänligt burspråk där solen lyser in, alldeles ovanför stora promenadstråket här i stan. Gillar mitt kontor skarpt men tvivlar på att jag kommer att få tillbaka det sen efter föräldraledigheten eftersom det är ett av de största rummen på kontoret och vi börjar få lite ont om arbetsplatser samtidigt som det nyanställs en del. Så de stora rummen blir kanske rum för två eller tre vad det lider...

Jaja.

Ikväll ska jag och kära K äta på Karishma. Ska bli så mysigt.

Och nu ska jag jobba vidare så att dagen går.

Kram på er!

Godkväll

Imorse var vi på koll hos barnmorskan igen. Allt såg så bra ut så. Räkans hjärta galopperade i 148 slag i minuten. Magen mätte 27 i SF-mått vilket var mitt på normalkurvan. Blodtryck och allt sånt bara fint. Känns mycket bra.

Men en dålig sak var att föräldraträffarna tydligen är inställda för vår grupp. De skulle starta i början av mars och jag såg fram emot att gå dit med F och träffa andra som ska ha första barnet ungefär samtidigt. Men pga personalbrist kunde de tydligen inte hålla träffarna. Trist trist. Men nu har jag ju faktiskt redan fått kontakt med andra i Örebro som får barn nu i vår. Plus att jag nu vet ett par till som jag känner bra sedan innan som kommer vara barnlediga samtidigt som mig. Himla tajming ;)

Nu blir det lite tv- och mystid och sedan sängen tidigt. Same procedure as last evening... Zzzz

Har ätit mango till efterrätt. Mums.


Den andra listan

Det här är listan med grejer att fixa innan räkan tittar ut. Några saker kanske inte behövs till att börja med, men i stort sett. Och oj, det är mycket som ska skaffas för en ny människa. Det som vi fixade i helgen har inte bockats av på listan här nere men det är fortfarande mycket kvar att ordna med. Och jag älskar't.


Monday list



Idag är jag glad för:

- Solen som sken idag
- Vecka 29 imorgon
- Kollega L är tillbaka på jobbet efter semester
- På torsdag ska jag bjuda K på Karishma i födelsedagspresent. Längesen vi sågs nu och det har hänt en del...
- Listan med saker ett fixa börjar sakta men säkert krympa
- Vi har fått tag på en begagnad Britax-stol med basenhet till ett bra pris idag

När saker är okomplicerade

För ett år sedan hade jag och F precis träffats för andra gången. Det började kännas då. Jag visste inte vad eller hur, men ATT det kändes, det visste jag. Jag åkte till Stockholm för att fira min moster som fyllde 40 och jag kollade mobilen stup i ett. Mamma undrade vem jag skrev med. Jag var hemlig. Det var ju så nytt. Jag visste inte vad det var. Vad det skulle bli. Om jag vetat det -

:-)

Det gick snabbt men det fanns ingen anledning att vänta. Det var bara självklart.

It's alive

Om än lite skröplig. Datorn alltså. Det räckte tydligen några dagars vila så gick den igång igen. Vågar inte riktigt lite på den än dock. Och skriva är svårt, vissa tangenter tar inte riktigt, bland annat mellanslag. Men det är lyxproblem.

Idag har jag varit på trevlig fika på Fröken Brogrens Veranda. Vilket mysigt ställe det var. Dit kommer jag gå fler gånger. Vi var 6 st stormagade där, det såg nog lite roligt ut. Och om man tjuvlyssnade på oss kunde man höra att vi inte hade mycket annat än magarna och det i huvudet heller. Haha. Det avhandlades innehåll i bb-väska, läckande bröst, sovrutiner, mvc-besök, smärtstillande metoder, navelstumpar m.m. m.m. Skönt att träffa andra som är i samma bubbla :)

 


Lunchen

Ätit ett BERG med färsk pasta till lunch. Eller så färsk var den väl inte längre eftersom den låg i matlåda, men jaja. I vanliga fall hade jag först känt mig helt äckligt fullproppad och sen fått magont som inte gått över riktigt förrän morgonen därpå (om jag har tur). Men nu, nu känner jag mig bara lagom mätt om magen, och jag vet att den om ett par timmar är ett vrålande hål igen. Och det konstigaste är att jag verkar tåla pasta igen. Graviditet gör märkliga saker med kroppen.

Om ett par timmar är det helg på riktigt. Men den börjar med städning av lägenhet, sen blir det fredagsmys!

Dagens bild

Här är maggen från mitt perspektiv. Idag på jobbet.

mage

Vad spetsig den ser ut :)

Igår kväll såg vi båda magen skaka till och hoppa och ändra form när räkan höll låda där inne. Det är så häftigt!


Jaha

R.I.P. kära laptop. Måste alltså köpa ny dator. Suck...

alfapet

...fast också lite roligt på samma gång, måste erkännas. Nytt! Och så att slippa den där HP-fläkten som man blev galen på. Den lät som en dammsugare. Närapå.

I helgen ska jag köpa ny dator, vi ska kolla på och ev köpa skötbord och andra grejer som behövs till lillens ankomst, vi ska titta på en lägenhet, vi ska visa vår egen lägenhet, vi ska åka till Karlskoga och jag ska fika med blivande mammor. 

Det är i alla fall planerna just nu.

Imorgon är det fredag. Gilla!

Ja, jag är en klant

Igår dog min dator när jag råkade skvimpa ut ett glas sojamjölk över den. Jag pillade bort tangent för tangent och torkade så gott det gick med hushållspapper. Tur vi fortfarande har kvar avfuktaren i skafferiet sa F. Kul. Får se ikväll när datorn varit på torken om det går att få liv i den... Skriver på mobilen nu och det är ju inte så smidigt som sagt. Gårdagskvällen kan sammanfattas: jag fick mjölk på laptopen, F fick vatten på kvarnen. Sen åkte vi och köpte färg på bauhaus som expediten noga påpekade att inte gravida får måla med så F får själv pillra dit färgen på rören i badrummet. Sen tittade vi på två matlagningsprogram på tv (halv åtta och mauro och Plura) och sen sov jag.

Måndagslistan på en tisdag

Idag, tisdag, är jag glad för att:

- Det mesta egentligen. Tänker jag efter så har jag inget sådär direkt att vara missnöjd över. På det stora hela.
- Går in i tredje trimestern idag. Vecka 28 nu.
- Frode kan höra det lilla hjärtat slå när han lägger örat mot magen, efter att ha letat runt lite. Dunkdunkdunkdunkdunk. Fort fort slår det. Jag vill också höra!
- Badrummet! Det var det bästa vi kunde göra att slänga ut badkaret. Ett helt nytt badrum blev det, det känns mycket större nu. Och så har jag köpt lite nya handdukar och förvaringskorgar så allt matchar så fint så :)
- Mina gaddar är fixade och fina. Idag bytte jag två jättegamla lagningar som börjat ge med sig och som var fula. I övrigt såg det så bra ut så, en fröjd att se, sa tandläkaren till och med. Haha. Så nu kan jag med gott samvete vänta tre år igen innan jag går dit....

Sköna söndag

Lördagskvällen blev ovanligt lång eftersom det var folk här till ca 24.00. När folket inkl. F bestämde sig för att gå till närmsta utestället, som är Virus, så gick jag och la mig.

Idag har vi varit ute och gått i vårväder (- som det kändes i alla fall). Sen har vi äntligen tagit tag i källarförrådet och börjat rensa där. Man kom knappt in i förrådet tidigare för all bråte (mestadels mitt bråte), men nu börjar det faktiskt bli lite ordning. Älskar känslan av att göra mig av med saker som jag inte behöver. Jag vill inte äga så mycket saker. Jag vill ha ordning och reda. Där är vi rätt lika, jag och F. Tur det. Sen är jag inte pedant, inte alls, men jag vill veta VAR jag har grejer och VAD jag har. Ja, åtminstone på ett ungefär.

Vet inte hur många kassar med kläder jag åkt med till Myrorna sedan jag flyttade hit. Det är en del.

Håhåjaja.

Sen kom Patrik och Anna över på fika och vi hade ju hittat mitt gamla 8-bitars Nintendo under förrådrensningen så vi fick igång det och spelade lite. :)

Nostalgi
Super Mario Bros 1


fika och nintendo
Uppslukade


Nu är jag ungefär tröttast i världen och tänker gå och lägga mig.
Gonatt!


Lördag

Idag kom mor hit på besök över dagen. Vi fikade, åt lunch och fikade igen. Däremellan gick vi i affärer. Trevligt, men oj så slö jag blev. Har vilat i soffan en timme nu och börjar kvickna till lite. Har de sista dagarna fått mycket sammandragningar. Magen blir som en stenhård boll då och då, utan att jag egentligen inte gör något speciellt. Jag trodde att man fick såna om man ansträngde sig, men jag får det ju när jag ligger i sängen eller när som helst. Hmm. Ska fråga barnmorskan nästa gång varför det blir så och om det är något att bry sig om. Det gör ju inte ont eller så, mest bara lite obehagligt tycker jag.

Jag fyller visst 30 om ungefär en månad. Det har jag inte funderat så mycket på. Inte för att jag brukar fira födelsedagar så himla mycket annars.. Men 30... Det känns som att det förväntas av en att man ska dra till med storfest då, jag vet inte. Jag har i alla fall en ursäkt att inte göra det den här gången. Kanske det blir fest när jag fyller 31 i stället. För jag vill kunna dricka vin på min fest.

Musik: I wanna be in your gang - Deportees


Sol i hjärta sol i sinne

Förutom snövädret som gick över i otäck blåst så skiner solen idag.

Jag bakar kokosbrownies, lyssnar på Hello Saferide och känner mig bara helt lugn och tillfreds med livet just nu. Underbart. Imorse blev jag så lättad när jag vaknade också, eftersom jag drömt mardrömmar om mig och Frode och knas. I det vakna livet är det inget knas. Det är så rätt det kan bli och i maj blir vi en liten familj. Underbart! :)

Musik: If I don't write this song, someone I love will die - Hello Saferide


Tulipaner och klädshopping

Torsdag idag alltså. Det har varit en ovanligt seg vecka. Jag har varit opepp och stressad på jobbet och dödstrött när jag kommit hem.

Jag har ett nattdjur i magen. Det stökas och bökas som mest när jag ska sova och fram till tidiga morgontimmarna. Det blir lite lugnare lagom tills jag ska gå upp. :-] Men huvudsaken att lilla livliga räkan mår bra och det tror jag han/hon gör.


Tulipaner

Köpte tulpaner på vägen hem. Det kändes så vårigt. Observera hur färgen överensstämmer med blockljusen i bakgrunden, och det var inte ens meningen. :)


sköna jeans

Och så var jag in på H&M och kollade lite kläder. Hittade de här preggojeansen. Hur sköna som helst var dom, vill alltid gå i såna när jag ska ha jeans.



Idag fick jag förresten reda på någonting hemligt som jag blev jätteglad över. Åh lycka!



Onsdag eftermiddag

Jag är glad för att vi är på rätt sida om veckan nu.

RSS 2.0