Dagens bild

Fördriver tiden med lite lek i Photoshop.



Torsdag förmiddag

Dagens morgonpromme blev förmiddagspromme ner på stan.

Jag behövde köpa rouge eftersom jag tappade mitt gamla i duschen i morse och det gick i tusen bitar. Sen tänkte jag kolla om jag hittade något amningslinne eller annan topp att ha med till förlossningen. Kom också på att mitt röda fina nagellack nästan är slut så ett sånt blev det också. Och så hittade jag en blommig långklänning som jag i och för sig kan ha redan nu, men som jag tror kommer sitta bättre och dölja dallermagen i sommar. Långa klänningar - älskar att det blivit modernt igen, har önskat mig såna länge och nu finns det ju en hel massa att välja bland!

Gick in en sväng på Kappahl också och åh åååh, vad fina babykläder de hade. Om räkan är en tjej ska jag införskaffa någon av dessa:




Det var alldeles fullt med mammor med barnvagnar på stan. Är jag snart en av dem alltså? Jag kan inte riktigt förstå det. Men nu längtar jag som en tok. Kom igen nu då vattenavgång eller värkarbete, jag är redo!


Övergångsfas

Gäsp!
Man är trött. Man är seg. Man har saker att fixa med men har svårt att ta tag i saker. Man försöker säga till sig själv att det är helt okej, i sin ordning, att inte orka så mycket. Att det är okej att ta det lugnt. Att ladda. Men man är inte riktigt där än, vill fortfarande uträtta och vara duktig, ta vara på dagarna. 

Å andra sidan.
Så är väl bästa sättet att ta vara på det här vänt-läget som råder just nu att lata sig. Lagra energi till det som komma skall.

Visst?

Ett stycke morgonpromme

Här är lite fotobevis från min färgglada morgonpromenad. :)









Jag gick en bit längs Svartån. Vattnet var så spegelblankt så det såg helt overkligt ut. Kolla bara sista bilden.

Annandag och imorrn börjar andra dagar

Jaha. Sista kvällen på påskhelgen och imorgon börjar därmed min ledighet.

Påsken har varit både intensiv och seg på samma gång, hur nu det är möjligt. Vi har haft besök av familj och vi har besökt familj. Nu senast i eftermiddags då vi var i Karlskoga hos F's pappa, dit även F's syster med barn och ny pojkvän kom. Mellan familjebesök har vi grejat hemma, åkt förbi hus till salu och drömt, varit mycket ute, promenerat eller suttit i solen, och ätit påskgodis.

Nu, de här dagarna som är kvar tills räkan bestämmer sig för att komma ut, tänkte jag försöka strukturera upp något sånär. En promenad på morgonen är nog en bra start på dagen, oavsett prommetakt (antagligen rätt långsam) eller distans (kortdistans). Sen ska jag försöka uträtta några grejer varje dag, roliga eller tråkiga saker, bara någon uppgift liksom. Annars är det nog lätt hänt att det känns som en enda lång seg väntan.

Tillexempel imorgon, då är planen följande:

Upp och hoppa (inkl frukost och dusch)
Morgonpromenad
Massage 10.30
Ringa några samtal (som att byta vårdcentral, ett bankärende åssåvarenåtmer jag minns inte just nu)
Laga extra mat när jag gör lunch/middag så att det blir ett par lådor till frysen också

Ja, det var väl det jag har på min agenda. Där emellan ska det in lite tupplurande också, inte helt oviktigt!


Nu blir det lite soffmys. F har varit ute och sprungit en vända på kvällskvisten, jag är inte alls avundsjuk... :-P Det dröjer ett tag innan jag kan springa. Men det är en av sakerna jag verkligen längtar till.

På vår balkong

Vilka dagar! Sommaren är visst här, det stod i tidningen. Örebro var först i landet.

Vi har haft besök av svärmor ett par dagar. Igår åkte vi till Plantagen och köpte lite växter till balkongen och sen fixades det och städades där och idag tvättades det lite fönster. Allt medan jag låg utslagen på sängen och sov i två timmar. Lyxigt. Men jag var helt slut efter en hel del promenerande i Karlslund och i stan.



Dagens bild



Jag och räkan i solen.

Glad påsk

Igår, skärtorsdag, arbetade jag min sista dag på länge. Kändes konstigt. Men skönt.

Mor och Åke kom hit vid tre-tiden. Vi fixade lite påskmiddag.



Mat!



Sol och somrig mat. Jag drack alkoholfri öl. Gott var det.

Dagen idag har gjort skäl för sitt namn. Tycker att det varit en ovanligt lång fredag, och än är den inte slut.
Det gjorde väl sitt till att jag hade svårt att sova och gick upp någon timme före de andra. Satt och bråkade med virkningen som jag inte verkar ha någon fallenhet för precis :-)

Innan mor och Åke for vidare till Kopparberg så hann vi ta en tur till Rynningeviken. Gick en sväng vid vattnet och tittade på fåglar och såg en hermelin för första gången i mitt liv. Den var vit och hade ett pyttigt sött litet nyfiket huvud som stack upp bland löven.



Såhär såg den ut ungefär. Men den var omöjlig att fånga på bild så den här bilden snodde jag från en Google-sökning.



Jag sov en stund när vi kom hem och sen gick vi ut igen och gick runt lite planlöst och satt på parkbänkar och kände på värmen. Sen blev vi lite småhungriga och hamnade på Pizzeria Nobel. Marcus, som bor nästan granne med stället, kom ner och sällskapade. Pojkarna drack öl och jag hällde i mig vatten. Hur skönt som helst att bara sitta där i solen.

Väl hemma såg jag att de där två timmarna i gassande gjorde avtryck.



Såhär känslig brukar inte ens jag vara, hur vit jag än är. Det måste vara hormonerna.

Bullen färdig

Idag är dagen då bullen enligt tidtabellen är färdigbakad. Från och med idag och fem veckor framåt är det helt normalt att bebben kommer ut. (Innan idag = för tidigt, efter fem veckor = överburen.)


Hej försommar

Igår blev jag nästan chockad när jag kom ut från de svala kontorslokalerna på eftermiddagen. Det var ju tusan sommarvärme ute. Folk gick i t-shirt och shorts, alla hade solglasögon och uteserveringarna på Stortorget var så gott som fulla. Hjälp, vad fort det här gick då. Och jag skulle promenera ända till Trumpetaregatan eftersom K skulle bjuda på middag. Lyxigt. Det gick långsamt, och en gång stannade jag till vid en oas (läs skugga) och låtsades pillra med telefonen bara för att hämta andan lite och kyla av mig. Jag är verkligen jättevarm som gravid jämfört med i vanliga fall då jag är en fryslort som alltid har kalla händer och fötter.

Nåja, jag kom fram i alla fall, och blev bjuden på god mat, trevligt sällskap och fick ett jättefint halsband i sen 30-årspresent (tack Karin!).

När jag kom hem hade F fått ett städryck och skrubbade ugnen samtidigt som det tvättades duschdraperi och badrumsmatta och dammsugaren stod framme. Jag borde kanske vara borta oftare... :)

Lovely söndag

Solen sken och vi tog en promme i sakta mak ner på stan i förmiddags.



Har kommit till en punkt där jag tacksamt tar emot hjälp med knytning av skor.




Vårens första glass i solen. Saltlakrits, dulce-de-leche och melon. Vi satt vid Nikolai-kyrkan och tittade på folk och hundar. Det är hundar överrallt! Precis som med bebismagar och barnvagnar. När man fått upp ögonen för något ser man det hela tiden, visst?




Väl hemma igen blev det ytterligare en premiär. Kaffe på balkongen.




Härligt att kunna gå ut när man vill. Vi spanade lite försiktigt på våra nya grannar.




Inte så fotogenisk idag. (Den där nya hyllan kroppen lagt sig till med är jag inte helförtjust i, måste jag säga. Inga bh:ar är sköna längre, det blir varmt och de känns allmänt jobbiga och tunga bara. Ska jag aldrig få mina vanliga tillbaks nu, är det så?)




Det är faktiskt Frode som undrat över när vi ska börja packa väskan som vi ska ha med till BB. Så idag började vi med att lägga i kläder till bebis. Sen har jag ju allt på lista som jag ska komma ihåg och jag antar att vi kommer ha gott om tid att plocka ihop grejerna när det sätter igång.



Och jojust! Vi har hittat skruvarna till spjälsängen! Nu är den monterad och bäddad och idag köpte vi spjälskydd också. Här är räkans hörna i vårt sovrum.

Idé

Vid frukostbordet kom F upp med den lysande idén att köpa kanintofflor och möbeltassar och hänga på dörren en våning upp där tant elefant bor.

Undrar hur det skulle tas. Jag är redan lite rädd för henne.


Intresset för magen

Man får höra mycket kommentarer om magen när man är gravid.

Ena stunden är det den är inte särskilt stor, nästa är det nu har den allt växt eller den har sjunkit nu va eller vad spetsig den är såhär i profil eller det där är en pojk.



Jag har inget emot att folk kommenterar. Det är bara så fascinerande, detta intresse för min mage.

Dagen i två bilder

Idag tog vi en tur till Karlskoga.

Vi kom hem med bland annat den här...



...och det här



Firren från Norge blev middag. En sen middag, klockan var efter 22 när den äntligen var klar.

Nu är jag trött som en, ja jag vet inte vad för djur man brukar säga är trötta? (Vargar är hungriga, björnar är starka, möss är tysta... Men vem är trött?)

Dagens

Sinnesstämning: Lätt och längtansfull
Fysisk form: Otymplig och trött
Göra: Jobba och sen vila och sen mat och sen tv/dator och sen sova
Lunch: Pannkakor från igår, med keso och drottningssylt
Middag: Tonfisksallad med ägg och ris (En uppenbarelse så gott det var! Det var säkert tolv år sedan jag åt det sist. Tänker mig att det blir en ofta förekommande rätt när jag ska komma i form igen, fast utan ris kanske.)
Glädje: Sol, vår, hälsa, kärlek, tillförsikt. <3
Irri: Att vi har lagt skruvarna som hör till spjälsängen på ett så smart ställe att vi inte hittar dom nu när sängen ska skruvas ihop.
Musik: http://www.youtube.com/watch?v=xUBYzpCNQ1I&feature=player_detailpage


Idag

36+1



Jobbet osv

Gör klart grejer på jobbet. Lär upp min ersättare. Städar ur lite lådor.
Det känns som att jag ska sluta för all framtid, men det ska jag inte. Jag kommer ju tillbaka.







Trött. Konstig min.


Imorgon är det onsdag och jag är ledig = ta-det-lugnt-dag.
Barnmorskan igår verkade inte riktigt nöjd med hur magen växte, jag ligger lite under kurvan och hade bara ökat en cm sedan sist. Hon poängterade återigen vikten av vila. Men sen sa hon att måttet också påverkades av att vår bebis ligger så djupt ner i bäckenet nu, så det behövde inte vara något som betydde något. Får väl vänta och se om magen dragit iväg i tillväxten nästa bm-besök. Själv tycker jag att den är rätt lagom stor nu, den behöver inte bli något större :-)

Tänk att om några veckor är det ingen gravidmage längre. Då är det bebis, en riktig liten människa att pussa på. Då är vi tre. Det är så overkligt, fortfarande så overkligt. F säger "kom ut nu nångång då" till magen och jag säger "nej du får vara kvar ett par veckor till, sen går det bra att komma". Längtar.


Sol och fågelkvitter

Idag är det på riktigt vår.

Har gått en långpromenad (långsamt i och för sig men ändå) till Eurostop och hämtat ut ett av alla gratiserbjudanden man får som preggo. Det var en liten box från Apoteksgruppen innehållandes en nappflaska från Avent, lite varuprover från Sebamed (babytvål och sånt), ett tuggummipaket från V6 (varför?) och en tidning Föräldrar & barn. Gratis är roligt. Och det var en fin promenad i solen - vi fick till och med lov att ta av oss jackorna på vägen hem. Och det var tussilagon vid vägkanten och fågelkvitter och dammigt grus och människor pysslandes i trädgårdarna. Vår på riktigt alltså!

Inspirerade tog vi tag i och gjorde rent balkongmöblerna och balkongen när vi kom hem. (Fast det var inte riktigt sant. Först var jag tvungen att sova någon timme på soffan. Inte klokt vad lättuttröttad man är nu... Saknar min ork.) Nu kan man sitta ute på balkongen om man vill. Lite tråkigt att det inte är någon sol där, den här tiden på året hade man ju verkligen uppskattat det. Men men, en stor balkong är det i alla fall! Bättre än inget. Undrar om man kan odla något i sånt skuggläge. Någon som vet?

Nu har vi ätit söndagssteken. Eller Frode har gjort i alla fall, jag åt marinerad quornfilé. Till det hade vi ugnsrostade potatisklyftor och trattkantarellsås och sallad. Rejäl mat är grejen just nu. Hungern är stor.


Pyssel

Större delen av dagen igår gick åt till sömn. Välbehövligt. Skönt att det bara är två jobbveckor kvar nu för arbetsdagarna är kämpiga att ta sig igenom när man inte får sova.

Lördag förmiddag inleds med pysselsug. Jag ska köpa garn och virknål! Får se vad det ska bli av det...

Dubbelmage



Jag och M. Magar i olika storlekar. Det skiljer ca 6 veckor.
Ungefär samma som det gör mellan mig och M (fast tvärtom då eftersom hon är den som är äldst).

Bokpaket :)

Idag kom ett paket från Adlibris som jag beställt.

Bland annat innehållandes en bok om våra tama djur:



Läste boken för magen, men räkan verkade inte särskilt intresserad eller så var det tupplurtajm just då...

Gårdagskvällen

Igår kväll åkte vi till Kumla och hälsade på M och E. Det är så konstigt att jag inte har varit där tidigare, i deras "nya" hus, som de byggt och bott i i säkert ett par tre år nu. Och så bakvänt att Frode var den som hittade dit och visste precis vilket hus det var som min mellanstadiebästis bor i. Det har sin förklaring i att F har jobbat där i krokarna långt innan jag hade presenterat dem för varandra och att han hade lagt märke till just deras hus då.

I alla fall, de bodde hur fint som helst och det lyste huslängtan i Frodeögon. Men nu blir det inte flyttat på ett tag, det säger jag. 

Vi blev bortskämda med jättegod mat - paj och halloumi och sallad och annat gott plock - och så glass på det. Tiden sprang iväg som den brukar och vips var det mörkt ute och klockan efter nio. Då åkte vi hem.


Den här måste jag visa. Magen fick en passande present. Gulliga Marie.



Små räkor. Hihi. :-)

Insomnia

På önskelistan just nu:
En god natts sömn.

Nä, det går inge bra det här sovandet. Det verkar vara vanligt med sömnproblem i slutet av graviditeten. Dels för att man sover lättare, att kroppen "ställer om sig" för att vakna fort när bebisen skriker, dels för att det är svårt över huvud taget att ligga ner på något behagligt sätt. Och krypet i benen då, men det får långt ifrån alla som är på tjocken.

Räkan har upptäckt nya sidor av magen och jag känner sedan igår fötterna tjongandes in i min högra sida. Ibland känns det lite som att någon nyper mig i sidan sådär lustigt så man hoppar till. Då kan jag möta små fossingar om jag trycker handen där. Så häftigt. Så konstigt.

Webcam

En pixlig webbkamera fanns också.



Testing testing.

En fungerande dator!

Yes! Nu äger jag en fungerande dator igen. Vi håller på och bekantar oss, jag och Lenovo. Gillar tangentbordet. Är ovan vid Windows 7. Gillar att den inte kokar som HP:n gjorde efter fem minuter. Den är inte särskilt flashig i utformningen. Men det kanske är ett bra tecken? Rejäl, basic, all I need. Och snabb, än så länge.

Vi ska nog komma överens.

Facit

Jo men det mesta har jag gjort av det jag tänkt idag. Inte fixat spjälsängen, men det är ju ingen brådska alls.
Förutom listan har jag gjort rent dörrar och lister här hemma. Puh. Nu är de gamla hyresgästerna nästan helt utstädade. Balkongen är ju kvar förstås, men det tar vi när det vårat till sig lite mer ute.

 Och ätit glass har jag gjort också. Och sovit middag! Otroligt skönt med en lur mitt på dagen.



Lakritsglass med kiwi var en oväntat god kombo.

Blev uttråkad senare på eftermiddagen. F kom hem och jag kom på att jag inte andats frisk luft på hela dagen. Han var trött efter jobbet men följde i alla fall med ut på en vända till Myrorna och lite runt därikring. Myrorna hade mycket men inget vi ville ha. Tanken var att kolla efter kökslampa, men det var ingen där vi föll för. Sen gick vi hem och åt våfflor tills magen stod i fyra hörn.



Stilleben från köksbordet ;-)


Dagens planer

En ny arbetsvecka som inleds med en ledig dag. Nice!

Idag ska jag försöka hinna med:

- Toning av håret och även lite toppklippning.
- Montera ihop spjälsäng (igen).
- Sätta upp lite tavlor i gäst-/blivande barnrummet.
- Rensa gamla trasiga datorn på grejer att spara, för nu har jag beställt en nyyy! Hoppas på att den ska komma nu i veckan.

Ja och sen hoppas jag att K kan komma över på lite fika under dagen eftersom hon också är ledig.

Trevlig måndag på er!


Ändrade helgplaner

Vi skulle ju vara på väg mot Göteborg nu. Med D & P. Mot hotellyx och skaldjursrestaurang och flanerande på avenyyyn. Men så bidde det inte. För det är som det är med småbarnsfamiljer - de blir ofta sjuka. Så vi ställde in och bokade av.

Diskuterade först om vi skulle åka själva men kände att vi tappade lite sug när det inte blev som det var tänkt och dessutom har vi ju en hel del att pyssla med hemma för att få iordning. Och dessutom igen så kommer ju mor och Å idag för att gå på Ost- och vinmässan på slottet, och det är ju trevligt att vara hemma då de ska bo här över natten.

På sätt och vis är det skönt att vara hemma i helgen, men jag hade verkligen sett fram emot Göteborgresan också. Nu ska vi nog hålla oss hemma helgerna framöver, så när nästa helgtripp blir av blir det med en ny liten människa som får följa med. :-)

Fredagens bild



Det var lite tungt att knyta på sig dom, men igår var det vårpremiär för tygskorna.

RSS 2.0