Tystnad

Det är lite tyst här och det är mest för att jag inte har någon fungerande dator än. Sen går dagarna i en rasande takt med jobb och fixande hemma i lägenheten. Dygnen har för få timmar, kan jag känna. Man ska dessutom, förhoppningsvis, hinna sova också. I tisdags ordinerade barnmorskan mig att vila någon gång - och allra helst två gånger - under dagen. Jag bara undrar: när ska det hinnas med? Äh, löjligt, det gåår ju inte. MEN. Om tre veckor är jag jobbfri, då ska jag vila så mycket jag orkar. :-) Och andas ska jag, läsa på om dykteknik och profylax och avslappningstekniker och allt vad det är. Ska jag. Om tre veckor.

Räkan, du tänker inte komma ut på ett tag va? Men vänta inte föör länge, snälla? Jag vill inte hålla på och gå över tiden mer än en vecka. Helst inte alls. 3:e maj är väl ett fint datum förresten? En överraskning en vecka innan bf vore ju perfekt!

Helgen i bilder


Glad tjockis. En sista magbild i gamla lägenheten.



Hejdå lägenheten.


Luften gick lite ur mig när jag insåg hur snuskigt och smutsigt de lämnat lägenheten.


"Jamen köksskåpen ÄR rengjorda." Vi blev sura och skickade bildbevis till lortgrisarna.


Blivande barnrummet fick vara urlastningsrum för allt som inte hade en självklar plats. Vilket var mycket.


Vardagsrummet.


Hallen.


En dag senare är det lite mer iordningsställt.


Sovrummet.



En första tjockisbild bland sopor och kaos.


Skönt att kunna ställa ifrån sig kaffekoppen utan att böja sig fram mot bordet.

Flytten

Nu är man Västerbo. Tillbaka i det väderstreck jag började som örebroare för sisådär sju år sedan.

Flytten var en pärs måste jag säga. När vi kom hit och skulle börja bära upp våra saker visade det sig att de som vi bytte lägenhet med inte hade flyttstädat. Vi hade kommit överens med dom om att lämna fönstren och golven (som ju blir skitiga ändå vid själva flyttandet), men de hade verkligen inte lyft ett finger för att göra rent här. Det verkade som om de hade kommit på på morgonen att de visst skulle flytta då de sprang runt som yra höns och höll på att montera isär möbler och packa grejer i farten under flyttandet. Dessutom hade de hela släkten med verkade det som och småbarn sprang runt och var i vägen hela tiden. Man kan ju tro att de som hade tre bilar med flak/andra lastutrymmen och var så pass många skulle klara av sina grejer rätt snabbt, men det konstiga var att vi som bara var tre-fyra pers som bar och bara hade EN liten lastbil var klara innan dom och behövde åka färre vändor. Alla kan väl inte vara organiserade och bra på att planera men herregud, de var ju säkert tio-tolv pers förutom barnen (som inte var deras egna så jag förstår inte vad de skulle vara med och vara i vägen för) och någon borde väl ha lite förmåga att organisera. Men ju fler kockar kanske...

Nåja, nu är allt flyttat i alla fall, och vi har fått flyttstäda två gånger. Eftersom det var ett byte har vi inte direkt något att sätta emot - besiktningen gjordes innan flyttdagen och innefattade inte städning eftersom vi skulle komma överens själva. Men efter lite bråk och sura sms skickade fram och tillbaka fick vi i alla fall diskmaskinen som vi köpte av dom lite billigare som plåster på såren. För det var inte bara lite skit i hörnen, det var riktiga lortgrisar de som bodde här...

Men. Det är underbart att flytten är gjord nu. Igår grejade vi och städade hela dagen och vi har fått i ordning ganska bra ändå tycker jag, för att vara på så kort tid. Som alltid när man flyttar kommer man på saker som behöver köpas nya, så det blir en tur till Ikea och andra ställen om någon dag. Idag är ju jag ledig, men efter en slitig helg och tre timmars sömn inatt orkar jag inte så mycket mer än att plocka med lite smågrejer. Nu ska jag lägga mig på spikmattan ett tag och förhoppningsvis sova lite middag. Återkommer med lite bilder från helgen så snart vi fått igång bredbandet.

Sista natten på Nygatan

Fem timmar kvar innan klockan ringer. Än hinner jag ju sova lite. Om bara kroppen kunde lyda. Sängen som var så skön och sovvänlig natten till idag är det inte alls nu. Och huvudet är fyllt av flytt och bebis och allt annat mellan himmel och jord. Om bara inte soffan var isärplockad, då kunde jag försöka läsa mig till sömns.

Snart börjar folk dra sig hemåt från krogarna i stan. Eller hur var det, har de öppet till tre numer? Jag är så långt från utekväll jag någonsin varit känns det som. Här har man redan försökt sova i tre och en halv timme. Ska göra ett försök snart igen. Provar att yoga lite först som bot mot sömnlöshet. Det kanske kan hjälpa?

Funderingar om en ofödd

Det är så svårt att tänka sig människan i magen. Att tänka sig in i räkans upplevelse av det hela. Jag kommer ofta på mig själv med att tänka på hen som en reflekterande, ja, faktiskt rätt intelligent, varelse. Vilket såklart är att lura sig en smula. Tänker mig att hen tycker att det är mörkt och trångt där inne. Men människan i magen har ju ingen annan tillvaro att relatera till så hen kan omöjligt veta vad mörkt&trångt innebär... Och jag tänker att hen funderar över vilka vi här ute är, vi vars röster hörs ofta och vars händer klappar och stryker på väggen mot världen (= magen). Men människan i magen vet ju inget annat än det som är där inne och världen "utanför" är en lika obegriplig och hisnande tanke som "vad finns där rymden tar slut" är för mig. Och nu är jag där och får påminna mig om att människan i magen inte ens fattar begreppet "utanför" eller ens de mest lättbegripliga sakerna som "jag" och "du". Människan i magen har för katten inte ens ett språk. Allt måste flyta ihop till ett enda obegränsat primitivt varande. Åh, det snurrar nästan likadant i huvudet när jag försöker tänka mig räkans upplevelsevärld som när jag funderar över rymden. 

Bäst att sluta fundera kanske.


(Men ändå, hur HAR du det? Vad känner du? Längtar du efter att träffa oss lika mycket som vi längtar efter dig? :-))

En sen lista

Igår, måndag, var jag glad för att:

- Jag klarade av en krånglig arbetsuppgift som gällde programmering som jag skjutit framför mig ett tag. Och detta TROTS en hemsk trötthet. Klapp på axeln till mig själv.
- På lördag, på lördag, på lördag. Ser fram emot när flytten är klar och man kan börja packa upp och göra fint i nya lyan. :-)
- Åtminstone någon i den här kroppen är pigg och livfull just nu. <3 Min lilla maginvånare krumelurar sig helt outtröttligt.

Om väntans tider

Det jobbigaste just nu är sömnen. Eller svårigheterna med sömnen. Jag har ju sånthäringa RLS - restless legs - som det kallas, även i vanliga fall, men graviditeten har gjort den mycket värre. Jag blir snart galen av det här krypet i benen om kvällarna och nätterna. För ett tag sedan ringde jag sömnenheten på USÖ och rådfrågade om den behandling mamma fått för sitt benkryp, men de ville (inte särskilt förvånande) inte ge den under graviditeten utan bad mig återkomma efter förlossningen. Så jag experimenterar med ispåsar, benen högt och magnesiumtabletter så länge.

Förutom myrkrypningarna är det inte längre särskilt bekvämt att ligga ner. Jag måste byta ställning oftare för att inte få ont i magen eller bli illamående, och jag kan inte vända på mig utan att vakna eftersom fogarna gör som ondast vid vändning. Pust och stön. Känner mig som en flodhäst när jag ligger ner.

Nåja. Nu har jag klagat nog för idag. :-)
På det stora hela tycker jag nog att jag varit skonad från jobbiga krämpor och har mått rätt bra som gravid. Nu är det bara sista sju veckorna kvar (...plus minus ett par veckor - shit, om bara fyra veckor räknas räkan som färdigbakad och skulle kunna komma utan att vara "för tidigt född", fyra veckor!).

Friday I'm in love

Det var ingen trevlig överraskning i morse att det låg en decimeter snö ute och att det fortfarande spösnöade från himlen. Men det var fredag och då har man (jag) lite mer överseende med vädrets nycker och andra vardagliga små irritationsmoment.

Arbetsdagen gick ovanligt snabbt och när jag kom hem påmindes jag om att jag har världens bästa man i mitt liv som hade fixat och donat i lägenheten under dagen. Han är strukturerad och flitig min käre sambo. Det var rensat och urstädat i garderober och, så gott det gick, undanröjt och fixat i kaoset.

Nu är det kväller och vi har kommit hem från en tur till Marieberg där vi hittade ett vardagsrumbord på EM som vi ska köpa. Bordet vi har nu blir för stort för nya vardagsrummet och passar egentligen inte alls till soffan. Men nu har vi hittat ett kvadratiskt och frågan är bara om vitt eller ek. Säljaren nickade menande mot magen och sa att jo vitt är ju fint men ek står ju sig bättre och tål mer. Ek kostade också tusenlappen mer...
Men det blir nog ek-färgat. Jag vet inte om det är den här shabby chic-trenden eller vad det är, men något ger mig lite småallergiska reaktioner mot för mycket vitt.

Jaja. Nog om inredning.

Det har varit ovanligt lugnt i magen både igår och idag och jag började bli lite smånojig. Har puttat och buffat på magen ibland utan några "svar" och det har gjort att jag gått och känt efter typ hela dagen efter rörelser. Det har inte varit alldeles stillsamt, men rörelserna har varit så diffusa och inte alls lika frekventa som t ex i början av veckan. Men nu fram mot kvällen har det varit liv och rörelse igen så jag antar att räkan hade ett par slö-dagar bara. Och det kan man väl inte förneka henom. Känns bra att känna och se den lilla kroppen greja där inne igen. Men jag får kanske vänja mig vid mindre rörelse nu när det börjar bli ont om plats. Kanske de också sover mer nu när de börjar växa till sig?

Nu blir det fredagsmys med glass. GB Gräddglass med lakritsrippel och/eller chokladkross. Har inte bestämt mig för vilken än. :-)


Alltid mer än man tror

Kvällarna består av rensning och packning. Det ser ut som ett bombnedslag här i lägenheten just nu. Så mycket grejer man har! Men vi är inte särskilt nostalgiska någon av oss och är - tycker jag - ganska duktiga på att rensa bort saker vi förmodligen inte kommer ha användning för. Myrorna har fått ett rejält tillskott i form av kläder och skor.

På lördag kommer mor, Å och mormor och hälsar på och hjälper till med flyttbestyr. Synd att vi inte kan visa dom nya lägenheten mer än från utsidan. Det bor ju liksom folk där :-) Förmodligen lika upptagna av sitt eget flyttkaos.

Nu lite slappande soffan och klockan är halv åtta, vilket betyder - Halv åtta. Favoritmatlagningsprogrammet.

Skyddsängel



Gillar halsbandet jag fick av Annette.


Måndagslistan



Idag är jag glad för...

- Flytten, fortfarande. Det ska bli så skönt om två veckor när man kan börja plocka iordning i nya lägenheten.
- De fina presenter jag fått.
- Imorgon ska jag på massage efter jobbet. Det var jättelänge sedan sist. Måste nyttja friskvårdsbidraget på jobbet nu innan jag går på ledighet, så nu blir det massage en par-tre gånger närmsta veckorna. Härligt.

Min dag i bilder


Här har jag befunnit mig större delen av dagen. På soffan.


Utsikt.


Utsikt.

Nu är jag så trött på mig själv. Jag känner för att börja om dagen. Duscha, ta på mig nya solglasögonen och gå ut. Låtsas att det är en ny dag.



ud vil jeg ud o saa langt langt langt


Sömnlös

Natten var hemsk. Och fastän jag var trött gick det inte att sova för det där förb*nnade krypet i benen. Det kan göra en galen. Pendlade flera gånger mellan sängen och soffan, och var det inte myrorna i benen så var det kissnödigheten som väckte mig. Vid halv tre var jag så trött och tyckte så synd om mig själv att jag grinade en skvätt.

Men jag har ändå tur för idag är min lediga dag den här veckan. Skönt det. Hade inte klarat av att jobba idag.

Jag har i alla fall tagit mig upp och varit till barnmorskan nu på morgonen. Det var inte min vanliga BM som tog emot utan en annan. Varken jag eller hon visste varför, men hur som helst var hon trevlig. Allt såg fint ut. Samma stabila blodtryck, samma galopperande bebishjärta (150 bpm), fortfarande på kurvan på SF-måttet och ingen äggvita eller annat avvikande. Jag frågade när hon kände på magen om hon trodde att jag hade rätt i hur räkan ligger och det verkade vara precis så som jag föreställt mig. Rumpan vid högra sidan om min navel, huvudet är nedåt, och fötterna på min vänstra sida. Och så grejas det med händerna nedåt i höjd med huvudet.

Igår påbörjades flyttpackningen och vi var förvånande effektiva i några timmar. Hux flux stod det svarta plastsäckar en masse i vardagsrummet, prydligt märkta med innehållsförteckning och i hallen står kartongerna staplade längs väggen. Jag var helt slut igår kväll och hade ont på varierande ställen (under fotsulorna, i ena skinkan, i ryggslutet), så det har väl bidragit till min utmattning efter sömnlösa natten.

Nu ska jag se om jag kan sova lite och sen ska jag kanske äta glass, för det är jag faktiskt värd.


Plus 14 kg and still counting



Jag känner mig stor nu.
Och hur ska det inte vara om några veckor?

 


Bland blommor och kartonger

Fick blombud med jättestor och fin bukett från mamma och Å som inte kunde komma igår.



Nu är det blommor i varje hörn. Gillar.

Jag och Räkan lyssnar på Ebba Grön som jag fick på hjärnan efter fredagens På spåret (Orup sjöng Det måste vara radion). Vi gillar På spåret. F säger vad gamla vi blivit!, jag tänker att det måste vara pga programledarbytet jag gillar det.

Snart ska vi sätta igång med packningen inför flytten. Om två veckor är det över och det roliga börjar med att packa upp allt. Längtar längtar längtar!


Mycket nu

Om två veckor sitter vi här och packar det sista och städar ur lägenheten så gott det går. Jag har aldrig bytt lägenhet med några tidigare, och jag kan tänka mig att det blir lite bök om man inte planerar och synkar i- och urpackning. Men det ska nog gå bra. (Och vilken lyx för mig att inte vara med och bära tunga saker... )

Om tre veckor åker vi till Göteborg med ett par som är gamla kompisar till Frode. Vi ska lyxa till det och bo på Radisson mitt i city, äta god mat och bara ha det mysigt. En sista åka-bort-helg innan bebben. Senare vågar jag nog inte lämna stan... :-)

Och imorgon kommer familj på besök. Det som från början var åtta personer blev tre pga kräksjuka både i Borlänge och Karlskoga. Men pappa och A kommer i alla fall. Och Frodes mamma. Det blir roligt. Har bakat en fin och stor tårta som jag tror blir god. Jag som aldrig gillat tårtor och sånt gräddigt särskilt mycket tidigare är nu en slukare av stora mått...


Trettio

Har haft ett par dagar utan internet på min dator hemma pga bredbandsbyte. Men nu är jag online igen.

Fyllt år har jag gjort också. Trettio stycken. Det var en fin födelsedag. Fick så mycket gratulationer och telefonsamtal så jag blev alldeles paff. <3

Möttes av två sjungande kollegor med ljus i hand på morgonen. Fina!


Uppräkning och nedräkning

Ikväll går jag och lägger mig som tjugonånting för sista gången.

Trettio. Det känns inget speciellt. Men jag är väl inte så mycket för födelsedagar heller. I alla fall inte mina egna.

Längtar mest till en viss annan födelsedag nu.

Vatten



Upptäckte att mina fingrar inte såg ut som vanligt idag. Så har det tydligen börjat, svullnaden, vattensamlingen.
Mina vrister har djupa kratrar efter strumpkanten.

Upptäckte också att det inte är någon bra idé att äta samtidigt som man böjer sig ner för att ta upp något. Risken är läskigt stor att det man nyss svalt kommer upp igen. Uuuhh.

Vår nya lya

Ja det är alltså bestämt nu. Flytt blir det. Vi som hade bestämt oss för att lägga ner det där med letandet och bo kvar här i ca ett år. Men F kunde såklart inte hålla sig från att kolla annonser ändå och det är liksom inte förvånande att det är när man börjat lägga tankarna och ansträngningarna åt sidan som tillfället dyker upp.

Vi får: En stor trea. Balkong. Hiss. Tvättmaskin och torktumlare. Diskmaskin. Ett större kök.

Läget är centralt, i Vasastan, och jag kommer inte ha många fler meter till jobbet än vad jag har idag. Dessutom ligger huset mittemot ett dagis.

Åh, bara det med tvättmaskin...! Så underbart att slippa släpa grejer och passa tider i en tvättstuga. Och särskilt då med en liten spädisplutt kan jag tänka mig...

Sedan lär det ju bli mer besök av familj och så framöver och då kan det vara skönt att ha ett rum extra och slippa ha vardagsrumssoffan som extrasäng.

Flytten går av stapeln redan den 26:e så nu är det bara att börja planera och packa :-)

Måndagslistan



Idag, måndag, är jag glad för

- Att det är klart - vi SKA FLYTTA! :-D
- Plusgraderna och solen.
- Kommande helgen med besök av familj på lördag.


Lörd - sönd

En fin helg.
På lördag morgon tog jag och M bussen till Stockholm. Hon klev på i Kumla och jag i Örebro. Vad vi inte räknat med var att det kunde vara flera bussar som gick den sträckan en lördagsmorgon. Blev lite förvirrat där ett tag.

Väl framme hann vi med en fika innan vi ens lämnade centralen. Det var så skönt att båda var inställda på att ta det lugnt och inte springa i affärer. Vi hann med ett par fikor till och en långlunch på Govindas.



Hittade en fin vagn för 19 000 riksdaler. Men jag lade band på mig.




Hade bara hört talas om Govindas tidigare. En helvegetarisk indisk lunchrestaurang, jag tror det är Hare Krishna som driver den. Underbart god mat var det i alla fall.



När vi stormagade och flåsande började tröttna på stan tog vi pendeln till Jakobsberg. Minstingen hos moster S, som vi från början skulle ha bott hos, hade fått influensa. Men som tur är har jag ännu en snäll moster i krokarna. Där blev det mat och prat och sen däckade vi och sov sött.

Igår hann jag med en fika med kusin V och sedan mötte jag upp K med syster och systers kompis. De fikade och jag åt lunch på ett ställe granne med Cirkus och sen var det dags för föreställning.


Stockholm är ganska fint i vårsolen. Fick visst med en svan där till höger också.



Mia Skäringer var lika bra som jag förväntat mig. Särskilt andra akten var bra. Och så när hon sjöng. Fint som snus.


Vår på ny adress?



För ett år och 11 månader sedan blåste våren in genom min balkongdörr på Norr.

Kanske kanske kommer vi få ha det balkongmysigt också den här våren.
Det är lite jobbigt att inte veta. Angående lägenhetsbyte och så.

Vi har efter många kvällars dividerande fram och tillbaka med listor med plus- och minustecken och å ena sidan, å andra osv kommit fram till att vi gör't. Vi tar lägenheten.
Nu väntar vi på besked från de som har trean som vi vill ha.

Finally

Så äntligen helg.
Fredagsfikat intaget, skrivbordet städat, tvättmaskinerna laddade, matlådorna hemtagna, badrummet rengjort, morgondagens tider kollade, blåbärssaften upphälld.

Nu väntar jag på att mannen i huset ska komma hem från sin jobbkurs.
Ikväll blir det lugnt. Väldigt lugnt.

Post-it och blött grus

På jobbet hopar sig post-it-lapparna och att-göra-listorna på mitt skrivbord för tillfället. Men jag är just nu lite immun mot stress konstigt nog. Det tjänar liksom ingenting till att jaga upp sig. Jag hinner det jag hinner och sen ska jag ägna mig åt vår nya familjemedlem. Och jag ska väl erkänna att tankarna ofta redan är där, runt den nya person som ska komma, och då blir det liksom lite svårt att förstå det viktiga i att en liten rapport ska visa rätt siffror eller så. Det är så små saker. Jag har annat att tänka på. Liv, till exempel. Det säger ju sig självt!

Nåja. Jag tror samtidigt att jag kommer sakna jobbet under mammaledigheten. Jag tycker om mitt jobb och jag tycker om mina arbetskamrater.

Men just nu är fokus någon annanstans...



Dessutom är himlen blå idag.
Det är vår i luften. Gruset är blött och solen lyser på taken.
På vägen hem stoppas jag av en Green Peace-representant som vill värva mig och jag stannar faktiskt och lyssnar. Han pratar pratar pratar, det finns inte rum för några frågor eller någonting och det slutar såklart med ett papper han vill att jag ska skriva på. Men det gör jag inte, tycker inte om att skriva på saker i farten sådär även om det är en bra sak och jag tror på det han säger. Och sen jobbar de för ungefär samma sak om SNF som jag redan är med i. Så det får vara så länge.

Jag har annat att tänka på.


Dagens mage

Jag bjuder på en tjockisbild i mysbyxor också.


Saker jag inte visste del 2

Nysningar. Jag nyser några gånger per dag, och mest på förmiddagarna, sedan ungefär vecka 10. Det låter ju helknäppt - att nysningar skulle vara ett gravid-symptom, men jag hittade en diskussionstråd där det pratades om det här på familjeliv.se och jag är alltså inte ensam! :-)

Tänker att det nog beror på att kroppens slemhinnor påverkas. De luckras upp och svullnar och en massa nya blodkärl bildas. Och många blir ju nästäppta i slutet av graviditeten också.



RSS 2.0